Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Castellano | Contacte | | Intranet

Rendició de comptes i transparència | Sostenibilitat i bones pràctiques

 

Responsabilitat ambiental corporativa

Conscient de la importància del medi ambient i de la responsabilitat que aquest requereix, la Fundació Pere Tarrés desenvolupa la seva activitat mantenint una coherència entre l’ús dels recursos i la sostenibilitat ambiental, a la vegada que realitza amplis programes de formació en el camp del medi ambient i l’educació ambiental, especialment amb el Programa d’Educació Ambiental, impartit des de fa més de 20 anys, i també en els cursos de lleure.

Algunes pràctiques habituals que es duen a terme als nostres edificis i instal·lacions són la correcta selecció de residus com el paper  i el plàstic, especialment les ampolles de PET, els residus informàtics, i els tòners de tinta, que són degudament recollits per entitats especialitzades.

L’ús del paper reciclat està generalitzat en moltes àrees, i el paper blanc que es fa servir té certificació ecològica i baix consum de clor.

Pel que fa als recursos de l’aigua, el consum d’aigua embotellada és reduït gràcies als dispensadors d’aigua que hi ha instal·lats en els edificis d’oficines. Tanmateix, les instal·lacions de la Fundació disposen de mecanismes difusors i estalviadors d’aigua, aixetes intel·ligents i aixetes que en redueixen el consum. Pel que fa a l’escalfament de l’aigua, tots els edificis que s’han reformat en els darrers 3 anys, disposen de plaques termocol·lectores. En són un exemple les cases de colònies de la Ruca, Artur Martorell, La Sala, Santa Maria del Roure i l’Alberg Pere Tarrés.

L’estalvi energètic d’electricitat està previst en moltes actuacions i circuits de les nostres instal·lacions, mitjançant diversos mecanismes d’eficiència energètica, com sensors de llum de presència, interruptors intel·ligents i sectorialització de sistemes d’il·luminació. És destacable, en aquest sentit, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, especialment a la casa de colònies de La Ruca, amb una mini-central fotovoltaica de caire didàctic i pedagògic.

A més, la Fundació Pere Tarrés és signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona i desenvolupa, per aquest motiu, un ampli programa d’activitats dins del marc de l’educació ambiental i la sostenibilitat, tant per al públic escolar, especialment d’educació primària i d'ESO, de cara a les famílies que fan estada a les nostres instal·lacions.

Estem segurs que la nostra tasca mediambiental més important la realitzem mitjançant la sensibilització dels més de 11.700 infants i adolescents que passen per les nostres instal·lacions i de tots els alumnes que desenvolupen cursos formatius de caire mediambiental, gràcies als quals esdeven autèntics altaveus del missatge i de l’exemple que cal demostrar en la preservació i la millora del medi ambient.

Un millon de compromisos por el climaAl juny del 2015 la Fundació Pere Tarrés s'ha adherit a una iniciativa que es diu "Un millón de compromisos por el clima", com a empresa compromesa amb el clima i amb el medi ambient.© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org