Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Castellano | Contacte | | Intranet
Estàs a: Inici  > La Fundació  > Què fem?  > Territorialitat

Què fem? | Territorialitat

 

La Fundació Pere Tarrés té la seva principal seu a Barcelona, encara que també compta amb una delegació a Tarragona i una altra Madrid.

Bona part de les activitats de la Fundació Pere Tarrés es concentra a les comarques de Barcelona, perquè és on es van iniciar, però, tot i això, la seva acció educativa i social cada cop abasta més indrets de Catalunya.

D’una banda, federa més de 200 centres d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Solsona, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Urgell i Vic. D’altra banda, gestiona 15 cases de colònies i fa d’intermediària amb unes 150 cases més que estan distribuïdes per tot el territori català.

A més, tant els seus programes socials i educatius com la formació en educació en el lleure i en l’acció social s’acosten als municipis de Catalunya que ho requereixen i ho sol•liciten. També realitza el seu Programa Universitari de Gent Gran a Vielha.

 

Presència consolidada a Tarragona

En els darrers anys, hem consolidat la nostra presència a les comarques de Tarragona gràcies a monitors/es d’integració a les escoles, casals d’estiu, cursos de lleure, formació ocupacional i altres serveis educatius, així com amb l’organització de conferències divulgatives.

Presència de la Fundació Pere Tarrés a Tarragona

 

Presència a l'Estat espanyol

La voluntat de la Fundació Pere Tarrés és també, la d'estendre la seva acció social i educativa més enllà de Catalunya. Per aquest motiu, també compta amb una presència destacada entre la societat civil de la resta de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, la Fundació Pere Tarrés disposa d’una seu social a Madrid, on compta amb una instal•lació amb vocació educativa i juvenil anomenada La Immaculada, residència universitària femenina. A més d’aquest equipament juvenil, la Fundació exerceix d'intermèdia amb una xarxa de cases de colònies que s’estén per Madrid, Aragó, Astúries, Illes Balears, País Basc i Cantàbria.

Una de les finalitats de la Fundació és treballar per la millora i l’enfortiment del teixit associatiu. En aquest sentit, un dels serveis que la Fundació té més consolidat en el territori espanyol és el de les assegurances de lleure i voluntariat, ofert des de fa més de 30 anys, amb consciència de la necessitat de les entitats de tenir coberts aquests aspectes.

De fet, el treball en xarxa i la col•laboració amb altres entitats forma part del tarannà de la Fundació. D’aquesta manera, moltes de les activitats i projectes que es realitzen a l’Estat espanyol es porten a terme en coordinació amb entitats arrelades a cada territori.

Una les activitats més importants de la Fundació Pere Tarrés fora de Catalunya és la formació, principalment, en modalitat e-learning en acció social i lleure. La Fundació és reconeguda especialment per la seva formació universitària, que es duu a terme des de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. En aquest sentit, tenim convenis amb diferents universitats i entitats de l’Estat espanyol, entre les quals destaquen la formació de postgraus en conveni o la col•laboració amb diverses entitats com ara el Centre d'Humanització de la Salut, la Federació Lares, la Fundació Juan Soñador, Cáritas Madrid i Projecte Home de les Illes Balears.

A més, participem en projectes d'àmbit estatal com el Premi Acció Magistral de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció, i oferim formació i tallers adreçats a administracions autonòmiques, locals o entitats financeres, com els tallers de prevenció de la violència de gènere que realitzem a les escoles de Castella i Lleó, així com els estudis i la consultoria en qüestions socials que hem portat a terme per a organitzacions d’indrets com Mallorca, Madrid o la Red de Consultoría Estatal.

Voluntat internacional

La Fundació Pere Tarrés forma part d’entitats d’àmbit internacional amb les quals emprèn iniciatives i projectes.

  • FESET. Association Européene des Centres de Formation au Travail Socio-EducatFCiE
  • BICE. Boureau International Catolique de l’Enfance
  • IYHF. Federació Internacional d’Albergs de Joventut
  • FIMCAP. Federació Internacional de Moviments Catòlics d’Acció Parroquial
  • FIUC. Federació Internacional d’Universitats Catòliques
  • EASSW (European Association of Schools of Social Work).
  • Eduque Europe. Màster Europeu en Educació Social

D’altra banda, la Facultat Pere Tarrés té convenis de mobilitat amb més de 50 universitats d'Europa i d'Amèrica, i ara també de l'Índia. A més, els seus estudiants tenen la possibilitat de realitzar pràctiques de cooperació internacional per al desenvolupament en entitats socials de països del sud. Precisament, pel que fa a la cooperació internacional, fa més de 10 anys que des del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés es realitza un camp de treball d’intercanvi en educació en el lleure amb una entitat social de la República Dominicana.

(Foto: http://mcec-dominicana.blogspot.com.es/2013/08/cap-de-semana-intens.html)

A més de la mobilitat internacional, la Facultat Pere Tarrés realitza formació en conveni amb altres universitats de la resta del món. En aquest sentit, hi té un paper destacat la titulació del postgrau anomenat Promoció de l’autonomia i prevenció de la dependència. Gestió i intervenció per a persones grans, que s’imparteix juntament amb la Universitat Andrés Bello de Xile. Finalment, també porta a terme projectes d’àmbit internacional com, per exemple, el programa Global Work with Immigrant Kids, amb universitats dels Estats Units, els projectes europeus Erasmus Intensive Programme Quality Food in Take and Social Exclusion, Erasmus Intensive Programme Wellbeing and Economic Growth, o el projecte Educ-Europe, que promou mòduls educatius en educación social vàlids en totes les institucions participants. A més, la Fundació organitza el tradicional seminari bianual amb la Universitat Catòlica de Friburg (Alemanya), amb més de vint anys d’història, i inicia un viatge d’estudis al Marroc, juntament amb altres facultats de la Universitat Ramon Llull.

Finalment, des d’altres àrees de programes educatius, formació en el lleure i acció social, consultoria i estudis, es participa en programes europeus i internacionals, com ara el projecte HIPE 4 ASD, orientat a professionals que estan en contacte amb persones amb autisme. Un altre exemple seria el projecte YouthMe, d’empoderament mitjançant el vídeo participatiu que va ser dirigit des de la Fundació Pere Tarrés i en el qual van participar 130 joves d’origen immigrant i en situació de vulnerabilitat social en 5 països d’Europa. 

Youth Me© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org