Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Castellano | Contacte | | Intranet
Estàs a: Inici  > La Fundació  > Sala de premsa  > Notícies

Notícies | La Generalitat de Catalunya lliura la Creu de Sant Jordi a la Fundació Pere Tarrés

Tornar enrere

27.04.2016 - Creu de Sant Jordi

Fundació Pere Tarrés

El president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet, va rebre la Creu de Sant Jordi de la mà del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. La Generalitat ha distingit la Fundació Pere Tarrés “pel conjunt del seu treball en el foment de l’educació en el temps lleure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l'enfortiment del teixit associatiu”.

El Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat va ser el lloc on Santi Vila, conseller de cultura, va obrir l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi amb un parlament. Després, el president de la Generalitat va lliurar els guardons a les 27 personalitats i 12 entitats, que juntament amb la Fundació Pere Tarrés, van rebre aquesta distinció. Seguidament, va intervenir el doctor Bonaventura Clotet, que va pronunciar unes paraules en nom de tots els distingits. Per finalitzar, les Caramelles del Roser, de Sant Julià de Vilatorta, que enguany ha estat guardonades amb la Creu de Sant Jordi, va interpretar l’himne nacional de Catalunya. L’acte va finalitzar amb una fotografia de família de tots els guardonats.

El president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet, va afirmar que “tot i que el compromís social i educatiu de la Fundació no té com a finalitat aconseguir premis ni reconeixements, distincions com la Creu de Sant Jordi ens encoratgen a seguir treballant perquè tots els infants, independentment de la seva situació familiar, social o econòmica, visquin com a nens i creixin com a persones”.

La Creu de Sant Jordi
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Per aquest motiu, és habitual que entre els guardonats hi hagi nombroses persones vinculades al tercer sector social. Així destaca també en l’edició d’enguany, la religiosa Maria Victòria Molins Gomila, de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i voluntària social, a la qual se li reconeix el compromís amb les persones més desafavorides. Molins va ser investida doctora Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull, a proposta de la Facultat Pere Tarrés l’any 2015. Entre les entitats guardonades del 2016 destaquen els Lluïsos d’Horta, en el 150è aniversari, per impulsar activitats culturals, esportives, formatives i d’esbarjo des dels valors de la participació, el voluntariat i el civisme; o l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), en reconeixement a la seva dedicació per millorar la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb càncers i de les seves famílies.

La Fundació Pere Tarrés
Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, l’acció social i educativa de la Fundació Pere Tarrés ha beneficiat a 437.770 persones durant l’any 2015. A través de 182 centres d’esplai federats, 3.793 monitors han atès a 17.717 d’infants. El suport de la Fundació a la xarxa de 22 centres socioeducatius ha permès atendre a 2.006 participants en situació de vulnerabilitat social.

Els projectes solidaris “Ajuda’ls a créixer” de la Fundació Pere Tarrés han aconseguit que 7.050 nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques puguin participar en activitats de lleure durant tot l’any a través dels centres socioeducatius diaris, de les colònies escolars i de les colònies i casals d’estiu durant el 2015.

El compromís educatiu i social de la Fundació es fa present també amb la formació dels voluntaris i professionals que fan intervenció socioeducativa. Així, durant el 2015, s’han capacitat 20.308 alumnes en cursos de lleure i acció social i 882 estudiants s’han format en els graus d’Educació Social i Treball Social i diferents màsters i postgraus de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Universitat Ramón Llull.

La naturalesa variada de serveis, projectes i activitats que realitza la Fundació configura un equip humà molt divers format per professorat, personal de gestió, monitors i monitores, educadors i educadores. L’any passat 4.476 persones han format part de l’equip de la Fundació i 4.437 voluntaris que han col·laborat amb el projecte educatiu i social.

Els valors: educació, compromís, responsabilitat i entusiasme
L’acció de les persones que formen part de la Fundació Pere Tarrés està arrelada en els valors de l’humanisme cristià. El compromís educatiu i social de la Fundació la porta a treballar per la persona i la comunitat des de la pau, l’amor, la llibertat, la justícia i la veritat. L’actuació d’aquests valors es concreta en l’educació, el compromís, la responsabilitat i l’entusiasme. La Fundació entén l’educació com l’eix de la seva missió i la millor forma d’acompanyar, apoderar i ajudar a créixer a les persones. La Fundació està compromesa amb la transformació social vers la igualtat i la justícia social i promou una manera de fer rigorosa, responsable i de qualitat. La implicació de la Fundació, apropant-se als altres amb honestedat i entusiasme, determina el que fa, es i vol esdevenir.

[Element content="current" type="content" key="url_vincle1" end="</div><div style='display:block'>"]

Més informació:© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org